Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Wat is de mazoutprijs van deze week?

19 april 2022
We informeren u regelmatig over het verloop van de mazoutprijs, zodat u op het juiste moment kunt bestellen. De prijs gaat deze week in stijgende lijn.
Wat is de mazoutprijs van deze week?

De mazoutprijs in België wordt vastgelegd door verschillende regels. De Federale Overheidsdienst Economie bepaalt elke werkdag de officiële mazoutprijs op basis van een reeks factoren. De leveranciers mogen een liter stookolie niet voor een hogere prijs dan het vastgestelde tarief verkopen.

Ze hebben wel de mogelijkheid om hun mazout aan een goedkopere prijs dan de officiële prijs te verkopen.

Volg wekelijks de evolutie van de mazoutprijs

De mazoutprijs verandert haast elke dag. Van de ene week op de andere gaat de prijs omhoog of omlaag. Voor de consument is het dus interessant om het verloop van de mazoutprijs te volgen. Zo kan hij mazout bestellen op het beste moment, wanneer de prijs gedaald is of vóór een verwachte stijging.

De dag na het paasweekend bleef de mazoutprijs stabiel op 1,2288 euro per liter (voor een bestelling van meer dan 2.000 liter). In de week voor Pasen was de prijs echter aanzienlijk gestegen. Op 11 april betaalde u voor een liter mazout in totaal 1,0808 euro als u minstens 2.000 liter bestelde. Vergeleken met een bestelling op 19 april was u die dag bijna 300 euro goedkoper af.

Welke criteria bepalen de mazoutprijs?

Er zijn verschillende criteria die de officiële prijs van een liter mazout bepalen:

 • de prijs ex-raffinaderij die evolueert met de mazoutprijs;
 • de maximale brutodistributiemarge;
 • de verschillende bijdragen op mazout;
 • de accijnzen en de energiebijdragen;
 • de btw op de mazoutprijs.

Een van de redenen waarom de prijs van dag tot dag zo sterk schommelt, is de prijsverandering van de olieproducten op de internationale markt, anders gezegd het aanbod van en de vraag naar aardolie in de wereld.

Vergelijk verschillende aanbiedingen om de beste prijs te vinden

Vergeet niet om steeds het verloop van de mazoutprijs te volgen om op het beste moment te bestellen. Daarnaast is het de moeite waard om de aanbiedingen van de leveranciers bij u in de buurt te vergelijken, iets wat u met Mazoutonline perfect kunt doen. Die leveranciers kunnen u namelijk een lager tarief dan de officiële prijs aanbieden. Door de concurrentie tussen de leveranciers te laten spelen, kan de consument toch een paar euro op zijn bestelling besparen.

Om de beste aanbiedingen in uw regio te vinden en vandaag nog de meest voordelige mazoutprijs te krijgen, kunt u de tool van Mazoutonline gebruiken. Voer uw postcode in en hoeveel liter mazout u wilt bestellen. Onze website toont u meteen de verschillende tarieven die in uw buurt worden aangeboden.

Hoe is de mazoutprijs deze week geëvolueerd?

Het is altijd moeilijk om te voorspellen hoe de mazoutprijs gaat evolueren. De olieprijs verandert voortdurend als gevolg van diverse economische en geopolitieke gebeurtenissen.

Een van de redenen waarom de olieprijs afgelopen week de hoogte in ging, was de aankondiging dat de activiteiten op twee belangrijke olieproductiesites in Libië zouden worden stopgezet. Dat heeft geleid tot bezorgdheid over het aanbod op middellange termijn. De stijging bleef echter beperkt door twijfels over een mogelijke ineenstorting van de vraag, vooral door de beperkingen die in China zijn ingevoerd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Daarnaast verwachten analisten een daling van de wereldwijde groei. De pandemie en de situatie in Oekraïne liggen aan de basis van die prognose.

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
 1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

  U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
 1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
 1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
 2. Bevestigen
 3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

  U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.