Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Twee opeenvolgende stijgingen van de mazoutprijs per liter

08 januari 2018
De mazoutprijs per liter heeft in één week tijd twee opeenvolgende prijsstijgingen ondergaan. Profiteer van de beste voorwaarden op Mazoutonline.
Stijging van de mazoutprijs per liter

De mazoutprijs in België was sinds 14 december jl. roerloos gebleven. Maar meteen na de jaarwissel registreerde hij twee opeenvolgende haussebewegingen. Voor een levering van minstens 2.000 liter evolueerde de mazoutprijs per liter eerst van 0,6203 euro naar 0,6210 euro per liter op 3 januari. Drie dagen later klopte diezelfde prijs af op 0,6349 euro.

Voor de consument betekent deze stijging van de mazoutprijs een meeruitgave van 29,20 euro vergeleken met verleden week, voor een bestelling mazout van 2.000 liter voor alle duidelijkheid.

Vind een minder hoge mazoutprijs per liter op Mazoutonline

De mazoutprijs per liter volgt al enkele maanden een stijgende curve. Sinds juni 2015 is de mazoutprijs niet meer zo hoog geklommen.

Wenst u te genieten van een competitiever tarief, vergeet dan niet even onze mazoutprijscomparator te raadplegen. U vindt er de verdelers die uw regio van mazout voorzien en u kunt de prijzen analyseren die zij momenteel hanteren. Zo bent u zeker dat u geniet van de allerbeste voorwaarden, ongeacht het tijdstip waarop u mazout aankoopt.

Spanningen in Iran en stijging van de mazoutprijs per liter

De evolutie van de mazoutprijs per liter weerspiegelt het huidige koersverloop van de olieprijzen. Verleden week piekte de prijs voor Brent uit de Noordzee boven 68 dollar per vat, de hoogste prijs in meer dan twee en een half jaar.

Ondanks het heropstarten van belangrijke oliepijpleidingen in Libië en in het Verenigd Koninkrijk, zetten de koersen van het zwarte goud hun opmars voort. Ze staan onder druk van oplopende politieke spanningen in Iran, de derde grootste olieproducent van de OPEC. De analisten vrezen dat deze verzetsgolven een impact zullen hebben op de productie en de uitvoer van ruwe olie. Ook de ingrijpende koudegolf die deze dagen de Verenigde Staten teistert zwengelt de vraag aan.

Tijdens de voorbije zes maanden zijn de aardolieprijzen met net geen 45% gestegen, hoofdzakelijk onder druk van het akkoord dat de OPEC sloot en dat eindelijk vruchten blijkt af te werpen.

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y