Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

De stookolieprijs in België daalt lichtjes

08 november 2021
Vraagt u zich af of dit het juiste moment is om stookolie te kopen? In dit artikel kijken we naar de dagprijs en zijn recente evolutie.
De stookolieprijs in België

Vandaag, op 2 november 2021, is de stookolieprijs in België vastgelegd op 0,7662 euro per liter voor bestellingen van ten minste 2000 liter. Voor een kleinere bestelling betaalt u 0,7968 euro per liter.

Dat betekent dat een bestelling van 2000 liter u vandaag 1532 euro kost. Voor de aankoop van 1000 liter huisbrandolie betaalt u dan weer 796,8 euro. Dat bedrag is een heel klein beetje lager dan de vorige weken. We moeten teruggaan tot 11 oktober om dergelijke prijzen te zien. In vergelijking met de voorbije maanden is de prijs van stookolie in België echter nog steeds aan het stijgen.

Maak gerust een vergelijking van de prijzen in uw regio om de goedkoopste leverancier te kennen. De prijzen die we in dit artikel geven zijn de officiële overheidstarieven. Dat zijn de maximumprijzen die de leveranciers mogen hanteren. Leveranciers kunnen er dus voor kiezen om hun product goedkoper te verkopen …

Stookolie is goedkoper dan een week geleden

Sinds het einde van de zomer is de prijs van stookolie in België, net als in de rest van de wereld, sterk gestegen. Op 21 augustus betaalde u voor een liter huisbrandolie nog 0,6092 euro. De prijs steeg vervolgens gestaag en bereikte op 19 oktober een hoogtepunt van 0,7950 euro per liter.

Sinds 27 oktober is de stookolieprijs echter licht gedaald van 0,7932 euro op 27 oktober tot 0,7662 euro op 2 november. Een stookoliebestelling van 2000 liter is vandaag 54,40 euro goedkoper dan afgelopen week.

Het is dan ook een goed moment om stookolie te bestellen!

De stookolieprijs in België op het hoogste niveau sinds 2018

We krijgen een beter beeld van de huidige hoge stookolieprijs in België als we naar het verleden kijken.

In oktober 2018, meer dan drie jaar geleden, bereikte de stookolieprijs in België een gelijkaardig niveau. Op 11 oktober 2018 betaalde u voor een liter stookolie een bedrag van 0,7977 euro.

Nadien begon de prijs te zakken, om in januari 2019 uit te komen op 0,5703 euro. Een jaar later deed de COVID-crisis de prijzen kelderen tot een historisch dieptepunt. Een liter huisbrandolie kostte toen 0,3108 euro. In totaal betaalde u slechts 621,6 euro voor een stookolielevering van 2000 liter!

De aardolieprijs beïnvloedt de stookolieprijs in België

De stookolieprijs gaat vandaag in stijgende lijn omdat ook de aardolieprijs stijgt. De officiële stookolieprijs wordt namelijk bepaald op basis van de prijs van een vat Brent-olie. Vandaag, op 2 november, kost een vat in totaal 84,65 dollar, terwijl dat eind augustus minder dan 70 dollar was.

Die evolutie is vooral te verklaren door het economische herstel na de pandemie. Bedrijven hebben namelijk meer olie en olieproducten nodig. Het olieaanbod is echter niet toereikend om aan die grote vraag te voldoen. Door de wet van vraag en aanbod hebben de prijzen dus de neiging om te stijgen.

Mazout bestellen

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
  1. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.

Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
  1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
  1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
  2. Bevestigen
  3. In overeenstemming met de regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens verwerkt Total Belgium NV als verwerkingsverantwoordelijke uw gegevens met als doeleinde het beantwoorden van uw vraag en dit met als wettelijke basis uw toestemming. Uw gegevens zullen worden bewaard tot 3 jaar na het einde van de dienstverlening. De verplichte velden zijn aangegeven.

    U heeft een recht op toegang, rectificatie, verwijdering, verzet, beperking en overdraagbaarheid van uw persoonlijke gegevens. U kan een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (GBA). U kan ons bereiken via het contactformulier. Vertrouwelijkheid.