Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

Mijn mazoutprijs op zijn laagste peil sinds nagenoeg zes maanden

15 mei 2017
Deze week bereikte mijn mazoutprijs zijn laagste niveau sinds november 2016.
Mazout voordeel

Zoals alle gebruikers wens ik te genieten van de beste voorwaarden voor mijn mazoutprijs. Deze week kan ik rekenen op een toch wel heel interessant tarief.

Mijn mazoutprijs op het laagste peil sinds ongeveer zes maanden

Na een aanpassing van de officiële prijs op woensdag 10 mei 2017, bedraagt mijn mazoutprijs nu 0,5242€ per liter voor een bestelling van minstens 2.000 liter. Als ik vandaag zo'n hoeveelheid bestel, moet ik daarvoor dus 1.048€ neertellen. Dat is 149,8€ minder dan wat ik een maand geleden had moeten betalen. Sinds de jaarwissel is de mazoutprijs al met meer dan 12% gedaald.

Hoe kan mijn mazoutprijs nog interessanter worden?

De officiële mazoutprijs is een maximumprijs. Veel leveranciers slagen erin een voordeliger prijs voorstellen. Door de prijzen te vergelijken op Mazoutonline kan ik er dus voor zorgen dat mijn mazoutprijs lager uitvalt dan de officiële prijs. Bovendien kan ik ook genieten van andere diensten, die soms gratis worden aangeboden, zoals een dringende levering of een gespreide betaling.

Waarom is mijn mazoutprijs gedaald?

Mijn mazoutprijs wordt in grote mate aangestuurd door de prijs van ruwe olie, en in het bijzonder door de prijs van een vat Brentolie uit de Noordzee. Die prijs wordt op zijn beurt bepaald door de wereldwijde productie, door de internationale toestand, maar ook door de verhouding tussen de euro en de dollar.

Verleden week is de Brent lichtjes gestegen, wat had moeten resulteren in een prijsstijging van mazout. Maar de versterking van de euro in het zog van de resultaten van de Franse presidentsverkiezing heeft dat effect tenietgedaan en geleid tot de prijsdaling. Nu zijn de ogen van de meeste experts gericht op de vergadering die de OPEC-landen op 25 mei e.k. houden en die bepalend zal zijn voor de prijsevolutie tijdens de tweede jaarhelft.

Op Mazoutonline heb ik de garantie dat ik de beste voorwaarden vind voor mijn mazoutprijs en voor een kwalitatief product.

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y