Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

De stookolieprijs stijgt weer lichtjes

01 maart 2016
Bestel uw stookolie tegen een prijs die zeer aantrekkelijk blijft. Verwarmingsstookolie is tweemaal goedkoper dan vier jaar geleden.
Stookolieprijs stijgt lichtjes

Verleden week is de stookolieprijs weer lichtjes gaan stijgen. Toch blijft de prijs uitzonderlijk laag als we vergelijken met wat stookolie een jaar geleden kostte.

De officiële stookolieprijs ging in de loop van verleden week heel lichtjes omhoog. Voor een bestelling van 2000 liter op vandaag, 29 februari 2016, betaalt de consument 0,4067 euro per liter. Een week eerder bedroeg de prijs van stookolie, bij de bestelling van hetzelfde volume, 0,3857 euro. Dat betekent dat de consument voor een bestelling van 2000 liter stookolie die hij plaatst op 29 februari 42 euro meer betaalt dan verleden week.

Stookolie is tweemaal goedkoper dan vier jaar geleden

In deze context is en blijft het nog altijd extreem interessant om stookolie te bestellen. De vele leveranciers die zich verenigd hebben op het platform Mazoutonline stellen u voor om stookolie te bestellen tegen de beste prijs, vaak onder de officiële prijs. Het volstaat hun prijsvoorstellen te vergelijken!

Voor de anekdote: op 29 februari van het vorige schrikkeljaar – 2012 dus – bedroeg de officiële kostprijs voor verwarmingsstookolie bij een bestelling vanaf 2000 liter nog 0,9256 euro per liter. Vandaag is de prijs van stookolie dus tweemaal goedkoper dan vier jaar geleden.

Geen forse prijsstijging op de middellange termijn

Verwacht wordt dat de prijs voor een vat aardolie, die extreem laag staat, blijft schommelen rond 35 $.

Momenteel zijn het de opeenvolgende aankondigingen van de grote olieproducerende landen die de marge op de prijzen beïnvloeden.

Er zijn nog aanzienlijke voorraden olie op de markt beschikbaar. Dat grote aanbod aan olie verklaart waarom de prijs voor verwarmingsstookolie zo uitzonderlijk laag is. Er wordt niet van uitgegaan dat deze toestand de komende maanden zal evolueren, omdat de grootste aardolieproducerende langen er niet in slagen een overeenkomst te bereiken over een bevriezing van de aardolieproductie op het huidige niveau. Bij gebrek aan een dergelijke overeenkomst is er geen uitzicht op een vermindering van die productie.

Toch proberen verscheidene landen momenteel oplossingen te bereiken waarmee de markten minstens kunnen worden gestabiliseerd. Het ontbreekt de olieproducerende landen echter aan voorwaarden voor een wederzijds vertrouwen. Normaal gezien vergaderen ze in maart om de toestand te bespreken.

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y