Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

De stookolieprijs flirt met zijn laagste niveau van dit jaar

24 december 2018
In deze feestperiode gaat de prijs voor stookolie verder omlaag. Met kerst ligt hij in de buurt van zijn laagste peil van dit jaar.
mazoutprijs

Sinds medio oktober is de prijs voor stookolie fors naar beneden gedonderd. Halfweg oktober lag de officiële prijs voor een liter stookolie, bij een bestelling van niet minder dan 2.000 liter, in de buurt van 0,80 €. Met kerst bedraagt de officiële prijs voor een liter stookolie 0,6012 €.

Een besparing van net geen 400 € voor een bestelling stookolie van 2.000 liter

In iets minder dan twee maanden is de prijs voor stookolie dus pakweg 20 cent per liter gedaald. Het prijsverschil betekent een besparing van circa 400 € voor een bestelling stookolie van 2.000 liter.

Stookolie kopen tegen de beste prijs

We wijzen er nogmaals op dat de officiële stookolieprijs een maximumtarief is waaraan de verdelers hun brandstof mogen slijten. Elk van hen is echter vrij om huisbrandolie aan te bieden tegen een lagere prijs. Met Mazoutonline.be krijgt u de kans om de prijzen te vergelijken tussen de leveranciers die zich in uw buurt bevinden. Op die manier kunt u er van op aan dat u stookolie bestelt tegen de beste prijs.

In het zicht van de jaarwending flirt de stookolieprijs met zijn laagste peil van dit jaar. In maart jl. bedroeg de prijs 0,5826 € per liter. Alles wijst erop dat dit een gunstig moment is om uw tank te laten vullen en om er zo voor te zorgen dat u de hele winter warmpjes kunt doorkomen.

De prijs voor een vat ruwe olie op zijn laagste peil

De evolutie van de prijs voor huisbrandolie wordt vooral aangestuurd door de waardebepaling van een vat petroleum op de internationale markten.

De voorbije tien dagen is die prijs fors gedaald. De analisten vrezen immers een overaanbod op de markt. Het streven dat bepaalde olieproducerende landen te kennen hebben gegeven om de wereldwijde productie te bevriezen om zo de prijzen in stand te houden, was onvoldoende om de scherpe duik van de prijzen af te remmen. Eind verleden week hield de olieprijs zich op bij zijn laagste niveau sinds september 2017. En de analisten verwachtten toen niet dat de prijzen de komen dagen zouden gaan stijgen.

Mazoutlevering

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
  1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
  1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
  2. Bevestigen