Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

De stookolieprijs begint 2019 in schoonheid

02 januari 2019
Bij de aanvang van het nieuwe jaar 2019, ligt de stookolieprijs op zijn laagste peil in meer dan een jaar tijd. Dit is het ideale moment om een bestelling te plaatsen als uw tank nog wat extra stookolie kan verdragen.
stookolieprijs

Niets lijkt de val van de stookolieprijs te kunnen afremmen. Het tarief voor stookolie tuimelde van 0,7977 euro per liter medio oktober naar 0,5703 euro vandaag, voor een aankoop van minstens 2.000 liter wel te verstaan.

Minder dan 1.150 euro voor een stookolielevering van 2.000 liter

De stookolieprijs was niet meer zo laag sinds de maand oktober 2017, en dat is alweer meer dan veertien maanden geleden. En het hele jaar 2018 fluctueerde hij boven 58 cent per liter.

Terwijl een bestelling stookolie van 2.000 liter op 11 oktober jl. nog om en bij 1.600 euro kostte, moet u vandaag, net nu de maand januari 2019 is ingezet, nog slechts 1.140 euro, uitgeven, een verschil van niet minder dan 460 euro.

Bestel nu meteen uw stookolie om te kunnen genieten van dit aantrekkelijke tarief.

De stookolieprijs in scherpe val

De voorbije twaalf weken is de stookolieprijs met meer dan 28 % in prijs gedaald. Een prijsdaling van die duur en van die omvang hebben we niet meer meegemaakt sinds eind 2015. Toen evolueerde de stookolieprijs van 0,5505 euro per liter bij de aanvang van de maand september naar 0,4166 euro per liter eind december. Hij daalde in januari van het daaropvolgende jaar zelfs naar 0,3638 euro per liter, een recordbodemprijs.

Hoe zal de stookolieprijs dit jaar evolueren? Het is lastig om op die vraag te antwoorden omdat voorspellingen omtrent de evolutie van de stookolieprijs uiterst ingewikkeld zijn.

Zal de stookolieprijs blijven zakken?

Toch wijst een en ander erop dat deze daling van de stookolieprijzen wel eens zou kunnen stilvallen. De prijs voor Brent uit de Noordzee, die eind december op 50,36 dollar per vat werd afgeklopt, is de jongste dagen weer iets geklommen. De optimistische verklaringen van Donald Trump omtrent de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China hebben er immers voor gezorgd dat de olieprijzen lichtjes konden opveren.

Toch blijven de traders zich zorgen maken over de impact die een verhoging van de petroleumproductie – onder meer in de Verenigde Staten en in Rusland – kan hebben op de prijszetting en over de impact van een zeer waarschijnlijke vertraging van de wereldwijde economie en dus van de vraag naar ruwe olie. Hoewel de OPEC-landen en hun bondgenoten hebben beslist dit jaar hun productie opnieuw te bevriezen, verwachten de analisten niet dat de olieprijzen in 2019 significant zullen opveren.

Mazoutlevering

Verder gaan

Inloggen
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y
Inschrijving y
Uw account werd aangemaakt, een bevestigingsmail werd u gestuurd Wenst u uw inschrijving te voltooien? Mijn inschrijving voltooien
  1. Is uw leveringsadres verschillend van uw facturatieadres ?
  1. Uw telefoonnummer laat de mazoutleverancier toe met u contact op te nemen teneinde een leveringsdatum af te spreken
  2. Bevestigen