Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

De mazoutprijs in België blijft stijgen

22 augustus 2016
Voor de tweede opeenvolgende week gaat de mazoutprijs in België op 18 augustus omhoog.
De stookolieprijs stijgt

Begin juli is de mazoutprijs in België beginnen dalen. Halfweg augustus zette de mazoutprijs een nieuwe klim in. Verleden week donderdag doorprikte de mazoutprijs in België opnieuw de symbolische drempel van 50 cent. De mazoutprijs had al meer dan een maand dit niveau niet meer gehaald.

Mazoutprijs: 3 cent duurder

De mazoutprijs in België bedraagt 0,5017€ per liter voor een bestelling van meer dan 2.000 liter. Dat betekent een stijging met iets meer dan 3 cent in een week tijd. De klant die verleden week maandag bestelde, betaalde dus minder voor zijn mazout. Zijn besparing bedraagt 61,60€. Toch blijft de mazoutprijs in België voordeliger dan in dezelfde periode een jaar geleden. Bij een officiële prijs van 0,5548€ per liter moest de consument toen 105€ extra neertellen voor een bestelling van niet minder dan 2.000 liter.

De mazoutprijs in België wordt aangestuurd door de aardolieprijs

De voorbije weken werd de mazoutprijs in België aangestuurd door de prijs voor ruwe olie. Die is sinds het begin van de maand augustus met 20% opgeveerd. De Brent uit de Noordzee is nu weer duurder dan 50$ per vat en het is de eerste keer sinds 4 juli dat die prijsdrempel wordt doorprikt. De prijzen voor ruwe olie veren op als gevolg van de recente verklaringen die wijzen op een mogelijk gemeenschappelijk initiatief van de grote olieproducerende landen om het aanbod op de wereldmarkten in te dijken.

Om te bestellen tegen de beste prijs en de aanbiedingen van de verschillende mazoutleveranciers te vergelijken, is het raadzaam de evolutie van de mazoutprijs in België te volgen op Mazoutonline.be.

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y