Een fout is opgetreden bij het opladen van deze pagina
x
u
j

De dagprijs van stookolie: windstil

25 september 2017
De dagprijs van stookolie verroert geen vin tegenover die van verleden week (0,5683 euro/liter), maar blijft wel beduidend hoger dan die van enkele maanden geleden.
stookolie dagprijs

In een context van prijzen die al enkele maanden continu stijgen, is het goed om te weten dat de dagprijs van stookolie onveranderd is gebleven ten opzichte van verleden week. Die prijs bedraagt nu 0,5683 euro/liter en blijft hoog vergeleken met de gemiddelde prijs over de voorbije vijf maanden. In juni jl. bijvoorbeeld bedroeg de prijs voor een liter stookolie amper 0,5066, voor een bestelling van niet minder van 2.000 liter wel te verstaan. Voor eenzelfde bestelvolume betekent dit dat de prijs is geëvolueerd naar 120 euro extra op uw factuur.

De prijs voor stookolie volgt de klimmende curve van de aardolieprijzen

Het is al ongeveer een jaar dat de dagprijs voor stookolie in stijgende lijn evolueert. Na een forse klim tijdens de eerste vier maanden van het jaar, zakte de prijs in juni terug naar een lager niveau waarbij de prijzen dicht aanleunden bij die van verleden jaar (0,5066 euro/liter). Maar vervolgens is de prijs van stookolie weer gaan stijgen in het zog van de prijzen voor ruwe olie, onder invloed van verschillende verstorende elementen (de orkanen in de Verenigde Staten, de gespannen geopolitieke toestand in Venezuela enz.). Al die spanningen hebben bijgedragen aan een daling van de overschotten van ruwe olie, waardoor de prijzen weer zijn gaan stijgen.

Profiteer van de beste prijzen door de dagprijs van stookolie te raadplegen

Dankzij Mazoutonline kunt u de dagprijs van stookolie regelmatig opvolgen. Met deze informatie kunt u de evolutie van de stookolieprijs dag na dag bekijken en dus in real time genieten van de beste prijzen.

Let wel: de officiële prijs van stookolie is een maximaal tarief dat door de overheden wordt vastgelegd. Veel leveranciers van stookolie in uw streek stellen een voordeliger dagprijs van stookolie voor.

Dankzij Mazoutonline kunt u dus hun prijsvoorstellen vergelijken en de beste stookolie kopen tegen de beste prijs.

Inloggen y
Nodig uw vrienden uit op Mazoutonline y
Dit artikel delen via E-mail y